Skip to main content

Therapie Zwolle

Psychosociale therapie is een therapie gericht op ervaren en voelen in het lichaam. Je leert kijken naar je denken, je gedrag en je beschermingsmechanismen. Je leert je gevoelens herkennen door er met aandacht naar te kijken. Dit is echt iets anders dan erover te praten en te denken. Het is een weg van buiten naar binnen, waarin je verschillende lagen van jezelf zult gaan ontdekken.

"Let your soul shine."

Een zaadje laten groeien

Ieder lichaam kent een soort van blauwdruk, een weten waar het naar toe kan. Denk bijvoorbeeld aan het zaadje van een plant. Onder makkelijke en moeilijke omstandigheden is daar een niet te stuiten wil om te groeien. Het weet zelf waar het naar toe moet. Ook de mens heeft zo’n innerlijk weten. Luisteren naar het lichaam bevordert de goede omstandigheden en geeft een volgende stap. Soms een heel kleintje, soms een grote. Zo’n stapje komt altijd van binnenuit en kan niet door een ander opgelegd of aangereikt worden. Je bepaalt zelf altijd je eigen tempo.

Niemand weet waar het uitkomt, dit proces. Het is een stroom die verschillende kanten op kan gaan. Die voluit kan gaan, die af kan buigen en die, als er veel obstakels zijn een heel dun stroompje kan worden. De groei energie kan niet gestopt of gedood worden, het zoekt van binnen altijd een uitweg. Soms onhandig, soms zelfs destructief, maar wel een uitweg.

De taal van je lichaam

Jezelf de kans geven in de richting van het betere te bewegen, vraagt tijd, moed en doorzettingsvermogen. De taal van het lichaam is trager dan die van het verstand en meestal ook stiller. Je moet je best doen om het te verstaan. Soms is er ook moed voor nodig om te luisteren naar wat zich in het lichaam heeft gevormd. Verbinding maken met wat afgesneden is kan heel pijnlijk of moeilijk zijn, tegelijkertijd wordt gevoeld hoe waardevol en goed het is. “ik voel me lamgeslagen en het is gek, maar ik voel me ook dankbaar dat ik dit voel”. Je kunt dan weer contact maken met gevoelens van liefde, mededogen, vreugde, spijt en vergeving.

Je authentieke ik.

Je gaat op ontdekkingsreis naar jezelf met vallen en opstaan, met oefenen, ervaren en voelen.

Het liedje van de Allman Brothers geeft het goed weer: Let your soul shine.

Van binnenuit voelen wat goed is voor jou en jezelf serieus nemen.

Meer informatie of kennismaken?

Neem contact op