Skip to main content

Meditatie

Meditatie is een manier om opnieuw af te stemmen op onze innerlijke rust. Een manier om om te gaan met stress en spanning, maar vooral om contact te maken met jezelf.

Meditatie is de staat van simpelweg ‘zijn’. Alleen pure ervaring, zonder dat het lichaam of je geest tussenbeide komt. Het is een natuurlijke staat van zijn, deze kennen we allemaal, maar we zijn vergeten hoe we deze staat kunnen bereiken.

"Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!"

Meditatie technieken

Meditatie technieken of methoden zijn hulpmiddelen waardoor een innerlijke gelegenheid wordt gecreëerd. Dat maakt het makkelijker om los te komen van de hectiek van het dagelijks leven. Zo kunnen we afstemmen op onze innerlijke rust.

Mindfulness is zo’n methode

Mindfulness is een training in aandacht. Je leert met mindfulness in contact te komen met het hier en nu. Je observeert als het ware je eigen denkprocessen en gevoelens. Hierdoor krijg je meer afstand van je gedachten en word je minder meegesleurd door alle gedachten die op een dag langskomen. Je krijgt meer innerlijke rust en komt minder in het drama van je gedachten en gevoelens. Je leert dus beter te voelen en wordt opmerkzaam voor wat er in jou speelt. Een helikopterview.

Voel je gehaast, dan doe je een stapje terug. Heb je het koud, doe je een extra trui aan. Zo simpel kan het zijn om mindful te leven. Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

Bodyscan

In de therapie maak ik regelmatig gebruik van meditatie en mindfulness. Een bodyscan is een bijna vast onderdeel van de therapie. Het leert je bewust worden van je lichaam, je komt uit je hoofd en ervaart meer lichaamssensaties. Je krijgt daardoor een groter draagvlak voor je gevoelens en emoties, wat als voordeel heeft dat je de moeilijke zaken makkelijker kan dragen.

Meer informatie of kennismaken?

Neem contact op