Skip to main content

Praktisch

Na een kort contact per mail of per telefoon plannen we, als we besluiten om met elkaar verder te gaan, een intake van 1 uur. Tijdens de intake bepalen we samen wat je hulpvraag is en waar je aan wilt werken.

 

Wachtlijst: update 22-04-2024

Er is momenteel een wachtlijst van ongeveer 8 weken.

"Als je er zelf of met behulp van je naasten niet uitkomt, zou mijn therapie je daarbij kunnen helpen."

Investering

Per 1 januari 2023 is de investering in jezelf:

De normale therapie sessies duren 60 minuten.
De kosten van een sessie bedragen €85,-

EMDR sessies duren 75 minuten.

De kosten hiervan bedragen  € 100,-

Vergoeding

De therapie wordt gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Het valt onder de alternatieve therapieën. Het is afhankelijk van hoe je bent verzekerd en welke ziektekostenverzekeraar je hebt. Dit kun je nazoeken via onderstaande link. Ook kun je met je verzekeraar bellen.

 

https://www.de-nfg.nl/zorgvergoedingen.html

 

Annuleren

Het kan gebeuren dat je een afspraak af moet zeggen. Dat kan tot 24 uur voor de desbetreffende afspraak. Afzeggingen hierna worden in rekening gebracht.

 

Crisissituaties

In geval van een crisissituatie dient altijd de huisarts of de crisisdienst gebeld te worden. Ik ben alleen bereikbaar op de dagen in de week dat ik werk. ( dinsdag, donderdag, vrijdagochtend.)

Evaluaties

Wanneer je therapie hebt gevolgd, kun je hier een evaluatie toevoegen.

Hulpverlener zoeken NFG (de-nfg.nl)

 

Als je op de link klikt, en je zoekt mijn naam op ( M.E.G. Wellenberg-Kok) dan kun je een evaluatie toevoegen.

Alvast hartelijk bedankt.

Overige informatie

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg 

Ik ben lid van de NFG, Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.
De NFG is een onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale werkveld. De NFG ondersteunt mij daar waar mogelijk. Ze onderhouden contacten met de zorgverzekeraars, de koepelorganisatie en de politiek. Ze bewaken de kwaliteit van de aangeboden zorg.

Aangesloten bij de RBCZ   

Verder ben ik als registertherapeut aangesloten bij de RBCZ. De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.

RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom heeft de overheid wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. En wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Uit onderzoek blijkt dat mensen niet altijd tevreden zijn over de manier waarop zorgverleners hun klacht afhandelen. De afhandeling van een klacht duurt lang en gebeurt op een onpersoonlijke manier. Mensen willen zich gehoord voelen. En zij willen dat anderen in de toekomst niet hetzelfde overkomt.

Ik voldoe aan de eisen die worden gesteld door de overheid.

http://Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

Kiwa gecertificeerd

 

Mijn praktijk heeft een Kiwa’s kwaliteitskeurmerk voor zzp’ers in de zorg.  Hiermee laat de praktijk zien dat ze voldoet aan de WKKGZ-eisen en dat ze staat voor zorgkwaliteit.

Meldcode huiselijk geweld:

Ik ben op de hoogte van de meldcode huiselijk geweld. Wanneer dit noodzakelijk blijkt zal ik melding maken volgens de meldcode.

https://www.augeo.nl/nl-nl/themas/meldcode/

Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Privacy verklaring

Ik heb ook aandacht voor je privacy. Klik hier voor de privacy verklaring.

Overige informatie

Mijn werkdagen zijn dinsdag en donderdag tussen 09:00 en 17:00 u. Op vrijdag werk ik van 09:00 tot 15:00u.

De praktijk is gevestigd op de Nieuwe Deventerweg 107, 8014 AE Zwolle. De praktijkingang kun je vinden als je langs de garage naar achter loopt. Daar loop je tegen mijn praktijk aan.

 

Bij de KVK nummer:  67206859
Prestatiecode:  24504
AGB code praktijk:  90062689
Code kwalificatie zorgverzekeraar:  9000( alternatieve geneeswijzen)
RBCZ/TCZ register, licentie nummer:  170987R

Meer informatie of kennismaken?

Neem contact op